Порше Варна news

Audi is shaping the world of tomorrow today. With progressive technology, passionate creativity, and new social thought impulses. Discover the diversity of our Audi models now

  1. Новини и събития
  2. Audi grandsphere concept – First Class на бъдещето
20.09.2021
НОВО ОТ AUDI

Audi grandsphere concept – First Class на бъдещето

Частен самолет за наземна употреба - Audi представя на IAA 2021 студията Audi grandsphere concept. Подобно на първа класа в самолет, дългата 5,35 метра лимузина осигурява индивидуално пътуване при максимален комфорт и цял асортимент от възможности за изживявания по време на път.

Audi grandsphere concept

- Audi grandsphere concept - луксозна лимузина с електрическо задвижване
 
- Нова интериорна концепция - свободно конфигурируемо пространство отпред
 
- Автоматизираното управление създава иновативна сфера от изживявания

Частен самолет за наземна употреба - Audi представя на IAA 2021 студията Audi grandsphere concept. Подобно на първа класа в самолет, дългата 5,35 метра лимузина осигурява индивидуално пътуване при максимален комфорт и цял асортимент от възможности за изживявания по време на път. Автоматизираното управление на Level 4 дава възможности за достигане до нови измерения на свобода: в такъв режим автомобилът остава без волан, педали и контролни прибори, а целият интериор се превръща в пространство за изживявания. Първият ред седалки от своя страна се превръща във First Class ложа с максимално пространство, пълен обзор във всички посоки и цялостен достъп до всеобхватната дигитална екосистема, която е интегрирана в Audi grandsphere.

Image

Като втори модел от "Sphere"-серията концептуални модели на марката с четирите пръстена на емблемата, Audi залага особено големи амбиции на grandsphere. Защото много от показаните тук технологии и елементи в дизайна ще се пренесат в следващите години към серийните продукти на марката. Audi grandsphere concept илюстрира същината на марката, а именно да носи духа на технологични трансформации и изцяло нови, цялостни предложения за мобилност в премиум сегмента.


През август 2021 вече дебютира електрическият роудстър Audi skysphere concept - впечатляваща студия за автономно управляван автомобил от типа GT на бъдещето, който със своето променливо междуосно разстояние за секунди е в състояние да се превърне в спортен автомобил за самостоятелно шофиране. Двата концептуални автомобила - както и Audi urbansphere, който през 2022 година ще се появи като последен представител на триото - са свързани от общата концепция да бъдат годни за автономно управление на Level 4. Това е технология, която Audi възнамерява да въведе в серийно производство през втората половина на десетилетието съвместно с CARIAD - софтуерното подразделение на концерна Volkswagen.


Level 4: в този режим интериорът от класически автомобилен кокпит с място за водача и неговите спътници се превръща в луксозна ложа за релакс, в която дори основни елементи като волан и педали изчезват напълно. Вътрешността дава нов тип свобода и за пътниците от втория ред. Защото Audi grandsphere не само освобождава при всяка възможност водача от необходимостта да шофира, но и предлага на всички пътници огромно разнообразие от опции, които им дават възможност за индивидуални занимания: комуникация или релакс, работа или отдаване на личен живот, всеки може да прави каквото пожелае. Audi grandsphere concept се превръща от автомобил в "Experience Device".


С услугите на Audi, както и с добавянето на редица дигитални функции се прибавят множество нови възможности. С тяхна помощ може да разнообразявате пътуването си по различни начини - например с намиране на живописен маршрут с опции за намиране на хотели и ресторанти по пътя. Някои от всекидневние задачи също са значително облекчени. Например при режим на автоматично управление Audi grandsphere concept дава на пасажерите различни видове информация за крайната цел и е в състояние самостоятелно да намира места за паркиране и за зареждане.


Инфо-развлекателните възможности също са максимално индивидуализирани, благодарение на безжичното интегриране на Onboard-Streaming на музика и видео. Наред с това в бъдеще Audi ще предлага персонализирани и ексклузивни услуги - концерти, културни мероприятия или резултати от спортни събития могат да бъдат доставяни специално по заявка на клиента.


Audi grandsphere concept илюстрира същината на марката - да дефинира прогресивния лукс на бъдещето. Към това се включват цял асортимент от висококласни изживявания, постигнати благодарение на всеобхватната дигитализация и устойчива концепция, насочена към постигане на CO2-неутралност и максимално щадене на изчерпваемите природни богатства.

Image


Login to the newsletter

One step ahead! Our newsletter keeps you up-to-date about our activities and exclusive special promotions!

The input data is not valid. Please try again.

please choose a salutation

Sadly, a problem occured while signing up to the newsletter. Please try again later.

checkbox_default

Thank you!

You successfully signed up to our newsletter.

You will reciee an e-mail containing a verification link, to finish your registration.